Sałatka z grzybami Eryngii

Skład

  • 200g Grzybów Eryngii
  • Sok z cytryny
  • 1 pęczek gładkiej pietruszki
  • 1 żółtko jaja
  • 1 ząbek czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz z młyna
  • 1 opakowanie sałatki mieszanej

Przygotowanie

  1. Pokrój na plastry grzyby Eryngii i usmaż na oliwie z oliwek.
  2. Wyciśnij sok z ½ cytryny. Wymieszaj żółtko z solą, pieprzem i pozostałym sokiem z cytryny. Wyciśnij jeden ząbek czosnku.
  1. Stopniowo dodawaj 100 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, ciągle mieszając. Posiekaj pietruszkę bardzo drobno i wymieszaj.
  1. Rozłóż mieszankę sałatkową na talerzach, dodaj usmażone plastry grzybów i skrop wszystko sosem.

Podawać z ciabattą lub świeżą bagietką


Grilowane EryngiiEryngii w bułce tartej
Sektor HoReCa nie ma dla nas tajemnic…

JESTEŚMY W

Skontaktuj się z nami już teraz

KONTAKT

Serdecznie zapraszamy do współpracy. Jeśli nie chcesz dzwonić wyślij nam formularz. Odezwiemy się najszybciej jak się da.

Adres:

BIADALA MUSHROOMS sp. z o.o.

Rąbczyn 74

63-440 Raszków, Polska

biuro@biadala.com.pl

NIP: PL 622-27-98-065
REGON: 365 960 770
KRS: 0000649212

Telefon:

+48 693 861 915 [PL]

+48 782 170 652 [DE, ENG]

Otwarte:

Poniedziałek – Piątek  8 – 14

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY