Eryngii w bułce tartej

Skład

  • 300 g Grzybów Eryngii
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki parmezanu
  • 60 g bułki tartej
  • 1 szalotka (lub mała cebula)

Przygotowanie

  1. Grzyby Eryngii pokroić na plasterki o grubości 8 mm, posmarować oliwą z oliwek i umieścić w ognioodpornej formie.
  2. Rozetrzyj cytrynę i wymieszać z bułką tartą, sprasowanym czosnkiem i drobno posiekaną szalotką.
  3. Drobno posiekaj pietruszkę, dodaj starty parmezan i dużą ilość oliwy z oliwek, dopraw solą i pieprzem, aby przykryć grzyby.
  4. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz przez około 10 minut, aż uzyskasz złoty kolor.

Sałatka z grzybami Eryngii
Sektor HoReCa nie ma dla nas tajemnic…

JESTEŚMY W

Skontaktuj się z nami już teraz

KONTAKT

Serdecznie zapraszamy do współpracy. Jeśli nie chcesz dzwonić wyślij nam formularz. Odezwiemy się najszybciej jak się da.

Adres:

BIADALA MUSHROOMS sp. z o.o.

Rąbczyn 74

63-440 Raszków, Polska

biuro@biadala.com.pl

NIP: PL 622-27-98-065
REGON: 365 960 770
KRS: 0000649212

Telefon:

+48 693 861 915 [PL]

+48 782 170 652 [DE, ENG]

Otwarte:

Poniedziałek – Piątek  8 – 14

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY